Η σφολιάτα είναι μια ζύμη έτοιμη στα ψυγεία των super market με σίγουρο αποτέλεσμα!
Μπορούμε να την κάνουμε όπως θέλουμε, αλμυρή αλλά και γλυκιά!
Εμείς κάνανε και τις δύο εκδοχές και σας τις παρουσιάζουμε!!
Πάντα ξεκινάμε από το αλμυρό και τελειώνουμε με μια πιο γλυκιά και σοκολατένια πάντα γεύση!
Αλμυρό
Σ' ένα μπολάκι ανακατεύουμε ότι κίτρινα τυριά έχουμε στο ψυγείο, μαζί με αλλαντικά της αρεσκείας μας, μια μικρή κρέμα γάλακτος για πιο ζουμερό αποτέλεσμα και ίσως λίγη κέτσαπ!
* Αν τα τυριά σας είναι αλμυρά, μην προσθέσετε επιπλέον αλάτι!
Αδειάζουμε την γέμιση στο μέση και κλείνουμε σαν φάκελο.
Αφού γυρίσουμε τις ενώσεις από την κάτω μεριά, κόβουμε κατά μήκος με την άκρη ενός ψαλιδιού για να δώσουμε ένα εντυπωσιακό σχήμα...
λίγο αυγό και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει!!!
Δεν έχω να σας δείξω φωτογραφία το... μετά, γιατί όρμησαν όλοι και εξαφανίστηκε αμέσως! Το έχω κάνει πολλές φορές σε τραπέζι ή μπουφέ και πάλι εξαφανίζεται αστραπιαία και ας είναι τόσο εύκολο! Την διαφημίζω ως η "Πίττα της Τεμπέλας", γιατί δεν κάνω σχεδόν τίποτα, δεν πλένω τίποτα και πάντα εντυπωσιάζω!!!!
Γλυκό
Εδώ δεν έχουμε σχεδόν καθόλου τσαπατσουλιά! Κόβουμε την σφολιάτα σε 4 κομμάτια, στο ένα μέρος κόβουμε με κουπ πατ ή και με ένα απλό μαχαιράκι το σχήμα που θέλουμε να δώσουμε...
Εγώ έκανα 2 καρδούλες (για τις αγάπες μου), μια μπάλα και μια μπουλντόζα με ερπύστριες φυσικά, για τον μικρό μου ΓΙΓΑΝΤΑ!
Απλώνουμε στο άλλο μισό κομμάτι μερέντα ή μαρμελάδα ή ότι άλλο σας αρέσει και κλείνετε, σαν φακελάκι ξανά!
Κλείνουμε και με ένα πηρούνι περνάμε γύρω- γύρω τις ενώσεις!
Δεν πέταξα φυσικά τα κομμάτια σφολιάτας που αφαίρεσα, αλλά τα αξιοποίησα.... και αυτά!!
Λίγη κανέλα με καστανή ζάχαρη και είναι ένα ωραίο εναλλακτικό γλύκισμα!
Το μόνο που πρόλαβα να φωτογραφίσω, γιατί έπρεπε να παίξω και μπάλα μετά....είχα ακάλυπτη την περιοχή μου τόση ώρα βλέπετε!!!!
So, Do It You Too!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου