Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Μωσαϊκό ή Κορμός ή Σαλάμι ή....

Ότι όνομα και να δώσετε σε αυτό το υπέροχο γλυκάκι.... είναι εύκολο, γρήγορο και σε νηστίσιμη εκδοχή!

Ξεκινάμε λοιπόν με τα υλικά: 

  • 250 γρ. φυτικό μαγειρικό λίπος
  • 200 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 5 1/2 κ. σ. κακάο
  • 250 γρ. μπισκότα τύπου Πτι- Μπερ
  • 4 κ. σ. κονιάκ (προαιρετικά)
  • 100 γρ. καρύδια (προαιρετικά)


Πάμε να το φτιάξουμε τώρα:



Σ' ένα μπολ σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε ακανόνιστα κομμάτια και προσθέτουμε το κονιάκ για να μαλακώσουν λίγο και να αρωματιστούν. Αν πρόκειτε να προσφέρετε το γλυκό σε παιδιά, μπορείτε ακόμα και να το παραλείψετε!







Σ' ενα κατσαρολάκι λιώνουμε το φυτικό μαγειρικό λίπος και αφού αποσύρουμε από την φωτία, προσθέτουμε το κακάο και την άχνη ζάχαρη ανακατεύοντας πολύ καλά!





Ενώνουμε το μείγμα με τα μπισκότα (και τα καρύδια) ανακατεύοντας καλά, ώστε τα μπισκότα να ρουφήξουν κάμποση από την σοκολάτα!



Αφού το αφήσουμε λίγο να κρυώσει στο μπολ και να σταθεροποιηθεί, όπως είναι το τουμπάρουμε σε μια λαδόκολλα και με τα χέρια μας του δίνουμε ένα μακρόστενο σχήμα σαν κορμός ή σαλάμι!


Αφού το φτάσουμε σε μια τέτοια μορφή, το τυλίζουμε με την λαδόκολλα και με αλουμινόχαρτο, σφιχτά και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει για 1- 2 ώρες τουλάχιστον!
Πιέζουμε λίγο περισσότερο για να δημιουργήσουμε μια πιο σταθερή βάση ή αν δεν θέλουμε να χαλάσουμε το σχήμα του, το βάζουμε σε ένα ταψί.


Αν θέλουμε σερβίρουμε φετούλες πασπαλισμένες με τριμμένο μπισκότο ή "χιονίζουμε" μια άκρη με άχνη ζάχαρη! Εμείς προτιμήσαμε να το αφήσουμε σκέτο και λόγω εποχής, κόψαμε μια κατακόκκινη φράουλα για διακόσμηση!

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

2 σχόλια:

  1. Τρελαίνεται ο βιλις για αυτό το γλυκό αλλά βάζει κ αυγό κ φυσικά το κάνει μόνος του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μμμμμ. προτιμώ το νηστίσιμο, γιατί δεν πολύ μαγειρεύεται καλά το αυγό νομίζω! Κολλήματα του μυαλού είναι αυτά, βέβαια τι να τα κάνεις; Αφού το κάνει και μόνος του, πάλι καλά! Να αφήνει την κουζίνα όπως την βρίσκει παρακαλώ, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή