Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Σπιτικό Παγωτό Νο 2

Τώρα που έχει αρχίσει να φτιάχνει για τα καλά ο καιρός, δεν μας κρατά τίποτα για το καλοκαιράκι! Ο καλύτερος τρόπος για να το υποδεχθούμε, είναι να δροσιστούμε με ένα ΑΚΟΜΑ σπιτικό παγωτάκι! 

Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ μου, ζητάει συνεχώς και γι' αυτό τον λόγω έψαχνα να βρω κάτι εύκολο, αλλά και λίγο διαφορετικό από αυτό με την μπανάνα, μιας και δεν άρεσε σε όλους η γεύση της! Ήθελα κάτι ουδέτερο, κάτι σαν βάση για να μπορώ να του βάλω ότι θέλω εγώ και να το ενισχύσω!

Βρήκα κάτι που στην αρχή ενθουσιάστηκα!! Στην πορεία όμως διαπίστωσα, ότι δεν είναι και κάτι ιδιαίτερα πρωτότυπο, μιας και το ξέρει ο κόσμος όλος, η μάνα μου λέει ότι μας το έφτιαχνε όταν ήμασταν μικρές εγώ με τις αδερφές μου, αλλά το έχει ακόμα και η συσκευασία!!!! Τόσο καλά δηλαδή! Μπορεί να το ξέρετε κι εσείς, αλλά μιας και εμείς πήραμε τα υλικά, ελάτε να το φτιάξουμε παρέα!

Υλικά:
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί φυτική σαντιγύ (MORFAT)
  • 1 βανίλια σκόνη
  • μπισκότα- σοκόπαστα- ξηρούς καρπούς- φρούτα (προαιρετικά)


Εκτέλεση:
Αφού βάλαμε για μια ώρα περίπου το εβαπορέ, το ζαχαρούχο και τη σαντιγύ στην κατάψυξη να παγώσουν λίγο, σπάσαμε τα μπισκότα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια. Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ μου, που με βοηθούσε φυσικά, έσπαγε τα μπισκότα με τα χεράκια του, αλλά έτρωγε και κανένα, αφού ήταν πεντανόστιμα, όπως μου έλεγε διαρκώς!
Σ' ένα μπολ χτυπήσαμε με το μίξερ, πρώτα την σαντιγύ (όπως ακριβώς γράφει και στο κουτί) για 5' να αφρατέψει.

Ρίξαμε τα 2 είδη γάλατα
την βανίλια και συνεχίσαμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους!

Το παγωτό είναι ετοιμο! Εμείς χωρίσαμε το μείγμα μας, σε δύο μπολάκια για να δώσουμε γεύσεις!
Μπισκότο στο ένα, σοκόπαστα στο άλλο! Δεν έβαλα ξηρούς καρπούς μιας και θα έτρωγε ο μικρός μου, αλλά εσείς βάζετε ότι σας αρέσει! Φιστίκι Αιγίνης ή κάποιο άλλο καβουρδισμένο και ψιλοκομμένο ξηρό καρπό, αλλά και με κομμάτια φρούτων γίνετε ένα τέλειο παρφέ! 
  Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα
ώστε να πάει παντού σε όλο το μπολ, η γεύση που επιλέξαμε και τα βάλαμε στην κατάψυξη.

Τα αφήσαμε εκεί για 6-7 ώρες τουλάχιστον, ενώ ενδιάμεσα 1-2 φορές το ανακατεύαμε λίγο για να γίνει πιο ελαφρύ!
Σερβίραμε σε μπολάκι παγωτού και τις δύο γεύσεις, βάλαμε και τα γνωστά σε εμάς μπαλάκια από τα γιαουρτάκια που δεν τα τρώμε εκεί και το απολαύσαμε ένα ζεστό μεσημέρι, μετά από ένα απίστευτα κουραστικό σκάψιμο στα χώματα!

Βέβαια βρήκα και άλλη μια ακόμα πιο εύκολη συνταγή για παγωτό σοκολάτα με αγνά υλικά, χωρίς συντηριτικά και ζάχαρη, ότι πρέπει για τα παιδάκια μας δηλαδή!
Υλικά:
5 κ.σ. σκόνη κακάο
1 βανίλια σκόνη
1 γάλα εβαπορέ
250 ml φρέσκο γάλα πλήρες

Εκτέλεση:
Αφού διαλύσουμε πρώτα σε 3 κ.σ. το κακάο με λίγο νερό, το προσθέτουμε σ' ένα μπολ όπου έχουμε ήδη ενώσει τα δύο γάλατα και την σκόνη βανίλιας. Και αυτό ήταν όλο!!!! Το βάζουμε σε μια φόρμα παγωτού ( αν έχουμε) και στη συνέχεια στην κατάψυξη για 4- 5 ώρες να παγώσει!

Όποιο και αν εσείς προτιμήσετε, σας ευχόμαστε.... Καλή Απόλαυση!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου