Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Μπισκοτένιο Δέντρο

Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο ( κατά προτίμηση έλατο) αυτές τις μέρες έχει την τιμητική του και "παίζει" παντού δε διάφορες παραλλαγές! Το στολίζουμε, το διακοσμούμε, το υμνούμε, και φυσικά το τρώμε!!!! Ναι, το τρώμε και είναι και πολύ νόστιμο μάλιστα!

Φτιάχνουμε μια συνταγή που έχουμε για τραγανά μπισκότα! 
Εγώ στα δικά μου τους έβαλα διάφορα αρωματικά μπαχαρικά για να είναι πιο έντονη η μυρωδιά των Χριστουγέννων ( όχι βέβαια υπερβολικά, γιατί θα καταφέρουμε να πικρίσουν)
Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και την κόβουμε σε αστεράκια και κύκλους διαφορετικού μεγέθους το καθένα! Τα ψήνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν!
Θα χρειαστούμε 12 μπισκότα σε σχήμα αστεριού και 8 κύκλους

Με 1/2 φλυντζάνι κρυσταλλική ζάχαρη που λιώνουμε σιγά- σιγά και προσεκτικά σαν κόλλα συναρμολόγησης, τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο, αρχίζοντας από το μεγαλύτερο, φτάνοντας σιγά- σιγά προς την κορυφή!
Το τελευταίο αστεράκι το βάζουμε όρθιο για να "λάμπει"
Το γλασάρουμε με άσπρο κατά προτίμηση γλάσο, ώστε να μοιάζει χιονισμένο ή κάνοντας το μισό με πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής όπως τα κλαδιά του δέντρου!
Διακοσμούμε με χρωματιστά καραμελάκια αντί για στολίδια και αφήνουμε να παγώσει λίγο το γλάσο!

Αν μας περισσέψει λίγη ακόμη ζύμη, μπορούμε να φτιάξουμε στρογγυλά μπισκότα και με ένα μαχαιράκι να χαράξουμε το πρώτο γράμμα από το όνομα του αγαπημένου μας προσώπου, ανοίγοντας και μια τρυπούλα στην κορυφή πριν τα ψήσουμε!
 Το δένουμε με μια κορδέλα, μια καρτούλα στην τσάντα από το δώρο και έτσι δεν θα μπερδευτούμε για το ποιο δώρο ανήκει σε ποιόν;!!!! 

 Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε περισσότερα με τρυπούλες στην κορυφή ή στο κέντρο του μπισκότου και να τα δέσουμε με μια κόκκινη γιορτινή κορδέλα, προσφέροντας μερικά σε εκείνους που αγαπάμε! 

Τέλος γιατί να μην τα κάνουμε στολίδια και να τα κρεμάσουμε στο δεντράκι μας, έτσι ώστε να μοσχοβολάει και το σπίτι μας;!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου