Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

m@m@ σειρά σου....

Σειρά έχει η M@M@ να αναλάβει δράση στην κουζίνα και όχι μόνο, παρέα πάντα με τον.... αυτοαποκαλούμενό μας "ΓΙΓΑΝΤΑ"! 
Αποφασίσαμε λοιπόν να φτιάξουμε ένα φαγάκι που θα μας κρατήσει για δυο μέρες! Επειδή δεν είναι απαραίτητο όμως να είναι κάποια γιορτινή μέρα για να φάμε ένα πιο "επίσημο" γεύμα, διαλέξαμε μια απλή, καθημερινή, μεσοβδομαδιάτικη μέρα για ένα εντυπωσιακό σουφλέ.....
Άλλες χρονιές περνούσαμε τον χειμώνα μας με χειροποίητες χυλοπίτες, που φτιάχναμε με τον γιαγιά Βάσω, με αγνά και φρέσκα υλικά από το ορεινό χωριό του Mp@mp@! Φέτος δεν τα καταφέραμε να φτιάξουμε, αλλά μας έφερε χυλοπίτες από την Αράχοβα, οπότε.... ξεκινάμε!
Αφού βράσουμε τις χυλοπίτες, καλύπτουμε γύρω- γύρω μια φόρμα για κέικ, με πολύ λεπτές φέτες γαλοπούλας ή ζαμπόν και ακριβώς από πάνω φέτες τυράκι! Βάζουμε μέχρι την μέση της φόρμας χυλοπίτες, ρίχνουμε λίγη κρέμα γάλακτος, βάζουμε 2-3 φέτες μπέικον, τις υπόλοιπες χυλοπίτες και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος! Αφού καλύψουμε με τις φέτες που περισσεύουν, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα!
Φυσικά εμείς σερβίραμε σε μια ανάλογη για τις μέρες πιατέλα και καλή μας όρεξη!
Ευχαριστούμε πολύ την θεία Ρούλα που έχει μοιραστεί αυτή τη συνταγή μαζί μας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου