Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Ρολό γεμιστό

 Σήμερα πήγαμε να φάμε στους γονείς μου και αφού είχα υποσχεθεί να φτιάξω εγώ την γαλοπούλα, είπα να μην πάω και χωρίς γλυκάκι!

Με τόσα μπισκοτάκια, καραμέλες, μελομακάρονα και άλλα που έφτιαξα αυτές τις μέρες (παρ όλες τις προμήθειές μου) ξέμεινα από ζάχαρη (κρυσταλλική και άχνη, το πιστεύετε;)

Είπα κι εγώ να δω τι έχει απομείνει στα ντουλάπια μου! 


  • 100 g αλεύρι,   έχω
  • 100 g άχνη ζάχαρη,   κάτι περίσσεψε θα φτάσει
  • 100 ml λάδι,   πάντα έχω
  • 1 κ.γ μπέικιν,   έχω
  • 4 αυγά,   και από αυτά έχω

  • - Χτυπάμε σ' ένα μπολ όλα τα υλικά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν (ούτε μίξερ, ούτε τίποτε άλλο δεν χρειάστηκα) 

    - Βάζουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και απλώνουμε την ζύμη, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αντιστάσεις, για περίπου 10- 12 λεπτά
    - Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το ταψί και αφού το γεμίσουμε με μαρμελάδα ή λιωμένη σοκολάτα, σοκόπαστα, ξηρούς καρπούς ή κομμάτια φρούτων, ιδνοκάρυδο ή σαντυγί ή γιατί όχι και με γλυκό του κουταλιού που κάτι έχει μείνει στο βάζο στο ψυγείο από τα χεράκια της μαμάς, το τυλίγουμε αμέσως σε ρολό (προσοχή, αν το αφήσουμε να κρυώσει θα σπάσει στην προσπάθεια μας να το ρολάρουμε) 
    - Αφού κρυώσει, το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη (εμείς όμως, που δεν είχαμε ούτε κόκκο ζάχαρης γενικά, τρίψαμε λίγο σοκολατένιο Άγιο- Βασίλη και το σερβίραμε!!!


     Το κόβουμε σε ίσα κομμάτια πάχους περίπου 1,5 με 2 cm και τα αραδιάζουμε σε μια όμορφη πιατέλα


    Βέβαια αν στην οικογένεια κυκλοφορούν πειραχτήρια, δεν πειράζει..... Χριστούγεννα είναι, συγχωρέστε τις σκανδαλιές τους!
     Μπορεί ένα τέρας με μάτι βλοσυρό, τεράστια μύτη και σοκολατένια δόντια να σας τρομάξει;;; Ε, όχι, απλά........... φάτε το και θα εξαφανιστεί σίγουρα!!!! 


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου