Αφού φτιάξαμε το εντυπωσιακό κέικ- μπουλντόζα, το κέικ που περίσσεψε και δεν μας αρέσει σαν σχήμα να το σερβίρουμε.... δεν το πετάμε! Το ανακυκλώνουμε και το κάνουμε ένα εξίσου εντυπωσιακό κέρασμα!!!!
Τρίβουμε το κέικ με τα χέρια μας ή στο μπλέντερ και προσθέτουμε μια απλή γκανάζ (ζεσταμένη κρέμα γάλακτος, πάνω σε τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γυαλίσει)
Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα για να πλάθεται πιο εύκολα σε μπαλάκια!
Λιώνουμε κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος ή λευκή σοκολάτα που μπορούμε να χρωματίσουμε για να τραβήξουμε το ενδιαφέρον των παιδιών ή ακόμα και με βουτυρόκρεμα για να επικαλύψουμε τα σοκολατένια γλυφιτζουράκια μας!
Βάζουμε τις μπαλίτσες σε ξυλάκια γλυφιτζουριών, τις βουτάμε σε σοκολάτα, τα καρφώνουμε πάνω σε ένα κομμάτι φενιζόλ για να σταθούν όρθια και τα διακοσμούμε με τρούφα, τριμμένο μπισκότο, ινδική καρύδα ή ακόμα και με δίχρωμη σοκολάτα και τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο!
TIP: Πριν βάλουμε την μπαλίτσα στην θέση της, βουτάμε για λίγο στην σοκολάτα την άκρη από το ξυλάκι και μετά την μπαλίτσα για να μπορεί να παγώσει καλύτερα και να σταθεροποιηθεί! Έτσι όταν πάει ο μπόμπιρας να το δαγκώσει, δεν θα πέσει και δεν θα διαλυθεί σε κομμάτια, μέχρι και την τελευταία μπουκιά!
Τρίβουμε το κέικ με τα χέρια μας ή στο μπλέντερ και προσθέτουμε μια απλή γκανάζ (ζεσταμένη κρέμα γάλακτος, πάνω σε τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γυαλίσει)
Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα για να πλάθεται πιο εύκολα σε μπαλάκια!
Λιώνουμε κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος ή λευκή σοκολάτα που μπορούμε να χρωματίσουμε για να τραβήξουμε το ενδιαφέρον των παιδιών ή ακόμα και με βουτυρόκρεμα για να επικαλύψουμε τα σοκολατένια γλυφιτζουράκια μας!
Βάζουμε τις μπαλίτσες σε ξυλάκια γλυφιτζουριών, τις βουτάμε σε σοκολάτα, τα καρφώνουμε πάνω σε ένα κομμάτι φενιζόλ για να σταθούν όρθια και τα διακοσμούμε με τρούφα, τριμμένο μπισκότο, ινδική καρύδα ή ακόμα και με δίχρωμη σοκολάτα και τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο!
TIP: Πριν βάλουμε την μπαλίτσα στην θέση της, βουτάμε για λίγο στην σοκολάτα την άκρη από το ξυλάκι και μετά την μπαλίτσα για να μπορεί να παγώσει καλύτερα και να σταθεροποιηθεί! Έτσι όταν πάει ο μπόμπιρας να το δαγκώσει, δεν θα πέσει και δεν θα διαλυθεί σε κομμάτια, μέχρι και την τελευταία μπουκιά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου